ALT staat in dit geval voor alternatief.

Als er op een website een foto wordt geplaatst, kan Google (of welke zoekmachine dan ook) alleen de gegevens, zoals de naam, van de foto zien. Als de foto dus een bestandsnaam heeft die standaard afkomstig is van de camera, zal Google deze foto niet linken aan het onderwerp dat daadwerkelijk op beeld is vast gelegd. Zodra er een alternatieve tekst aan de foto wordt gegeven, die het onderwerp wel goed weergeeft, zal Google dit wel meenemen in de zoekresultaten.