Het gebruik van Visual Composer.

Naast het hebben van de standaard Wordpress editor, is er inmiddels ook de Gutenberg editor. Hier is al een korte handleiding van de vinden op deze website.

Naast deze twee editors, is er ook de Visual Composer.

Als deze plugin nog niet gedownload is, dan kan dit via deze link:
https://codecanyon.net/item/visual-composer-page-builder-for-wordpress/242431?ref=WPExplorer&clickthrough_id=1406021134&redirect_back=true

Met deze plugin veranderd de omgeving waarin u de aanpassingen maakt, van de achterkant, naar de voorkant van de website. U maakt dus direct wijzigingen op de pagina’s.

U vindt de editor als u naar een pagina gaat in de rechter menu balk. Bij de pagina krijgt u dan de blauwe knoppen te zien zoals in onderstaande pagina. U kiest hier voor de Frontend Editor.

Vervolgens wordt er een nieuwe omgeving geopend.

In deze nieuwe omgeving is de voorkant van de website te zien. Anders dan wat uw websitebezoekers zien, ziet u nu aan de bovenkant nog de menubalk van Wordpress. Mocht u terug willen naar de vorige pagina dan klikt u simpel weg op de naam van uw website in de zwarte menu balk, aan de linkerkant van het scherm.

U kunt nu klikken op een tekstvlak en deze makkelijk bewerken.

Mocht u terug gaan naar de backend dan blijft u in de Visual Composer omgeving. Deze omgeving wordt ook wel aangeduid met WP-Bakery. Door op de grote plus te klikken krijgt u alle opties te zien.

In dit scherm zijn alle mogelijkheden die u nu heeft via deze editor, denk hierbij aan het plaatsten van tekst, social media links en video’s. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om uw afbeeldingen weer te geven.

Voor het aanpassen van berichten (posts) wordt uw weer terug gestuurd naar de originele wp editor.