Office 365 in een bundel producten van Microsoft. Onder Office 365 vallen Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Publisher en Acces. Tevens worden ook de producten Exchange, OneDrive, SharePoint & Microsoft Teams aangeboden.

Microsoft Word
Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma van de wereld. Het programma is werkzaam op Windows en MacOS. Het kan onder andere worden gebruikt voor het opstellen van brieven of rapporten.

Microsoft Publisher

Publisher is uitgebreider dan Word. Het is een programma waarmee het makkelijker is, dan in Word, om controle te hebben op alle elementen op de pagina. Het programma werkt wel minder goed dan bijvoorbeeld InDesign. Publisher is alleen beschikbaar op Windows.

Microsoft Excel

Excel is een spreadsheet programma. Het programma is werkzaam op Windows en MacOS.

Microsoft Outlook
Outlook wordt ook wel een personal information manager genoemd. Het is een softwarepakket dat persoonlijke informatie zoals e-mail, adressen, agenda's, takenlijsten en aantekeningen onthoudt. Kort gezegd kan je via Outlook je mail en agenda beheren.

Microsoft Powerpoint
Powerpoint is een computerprogramma dat het mogelijk maakt om gemakkelijk, eenvoudig en mooie presentaties te maken.

Microsoft Acces
Acces is een database applicatie, die het mogelijk maakt voor de weinig gevorderde gebruikers om een database te bouwen.

Microsoft Exchange
Exchange is een groupwareserver van Microsoft. Hierdoor kan men software delen waarmee gezamenlijk tot een eindresultaat kan komen.

Microsoft OneDrive
OneDrive is een online dienst van Microsoft om bestanden op te slaan op het internet. Men kan deze computerbestanden online zetten en ze ook vanaf het internet openen. Er is ook een mogelijkheid tot het delen van bestanden.

Microsoft SharePoint
SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen groepen of organisaties.

Microsoft Teams
Teams biedt de mogelijkheid om chatsessies, videovergaderingen en bestandsopslag voor op de werkplek.