Een taal die specifiek is toegesneden op het creëren van interactieve websites. PHP wordt momenteel al op vele miljoenen websites gebruikt. Oorspronkelijk heette het systeem 'Personal Home Page Tools'. Het werd in 1994 ontwikkeld door Rasmus Lerdorf.

PHP is vrij gemakkelijk te leren en is ook als CGI parser in te zetten. Het is een scripttaal op de server; wat betekent dat de client die de informatie vraagt nooit de eigenlijke scriptcode maar alleen de HTML-pagina krijgt.