Wat is een sitemap?

Een sitemap is bij zoekmachine optimalisatie (SEO) een belangrijk hulpmiddel. Een sitemap is doorgaan een XML bestand dat speciaal gemaakt is voor de zoekmachines en ook alleen gebruikt wordt door de zoekmachines. Je zou een sitemap kunnen vergelijken met de inhoudsopgave van een boek.

Waarom een sitemap?

Een sitemap wordt zoals in het voorbeeld aangegeven min of meer als de inhoudsopgave gebruikt van je website. Hierdoor krijgt een zoekmachine snel en duidelijk een beeld van alles wat er allemaal te vinden is op je website. Aan de hand hiervan kunnen de pagina's sneller geïndexeerd worden waarna ze in de zoekmachine te vinden zijn.

Sitemaps bij LanthopusX

Aangezien we bij LanthopusX met een heel breed scala aan platformen en systemen werken, zoals Wordpress en Magento, kunnen we voor nagenoeg alles een passende sitemap inrichten. Dit om te zorgen dat al je content zo goed mogelijk te vinden is voor de zoekmachines.