Wat is Structured Data

Structured data is het begrijpelijk maken van content voor zoekmachines door je content te markeren. Je geeft in feite context aan de content. Dit betekent dat je vertelt waar een bepaalde content voor staat. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat iets een adres, telefoonnummer of review is, maar kan je ook onderlinge relaties aangeven (semantiek).


Waarom Structured Data?

Zoekmachines worden steeds slimmer maar het is lastig om bepaalde relaties aan de hand van content direct te kunnen vertalen voor de zoekmachines. Om dit een stuk makkelijker voor ze te maken wordt er gebruik gemaakt van Structured Data om dat gat te overbruggen. Structured Data kan er dus voor zorgen dat zoekmachines je content beter gaat begrijpen wat vervolgens zal zorgen dat je content betere geïndexeerd zal worden. Wat uiteindelijk zal leiden tot meer omzet via je website.


Structured Data bij LanthopusX

Waar mogelijk houden we bij LanthopusX bij het ontwikkelen al rekening met het gebruik van Structured Data. We hanteren daarin bij voorkeur JSON-LD wat ook de voorkeur kent van Google. Voor meer informatie aangaande Structured Data verwijzen we je graag naar; https://developers.google.com/search/docs/guides/intro-structured-data