Google wil haar gebruikers natuurlijk niet doorsturen naar sites waarop virussen of andere kwaadaardige software staat. Maar niet alleen dat, Google wil ook dat haar gebruikers op een veilige manier online kunnen winkelen als het op een webshop aankomt.

De gebruiker krijgt dan een groen slotje in de browserbalk te zien als teken dat de verbinding is beveiligd. De URL is dan te herkennen aan HTTPS.

Google geeft websites die gebruik maken van HTTPS een streepje voor op sites welke dit niet doen. Als ondernemer kunt u hier handig gebruik van maken door over te stappen op HTTPS. De investering is laag en bovendien wekt het vertrouwen bij klanten.