Ga naar Extra en klik op Accounts.Om het nieuwe account in te stellen klik je aan de rechterzijde op Toevoegen en kies je voor E-mail.Weergegeven naam: Vul hier je afzendnaam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt. Wanneer je hier bijvoorbeeld Arend de Vries invoert en een e-mail stuurt aan iemand, dan krijgt diegene te zien dat de e-mail afkomstig is van Arend de Vries.

Klik daarna op Volgende.Vul in dit scherm je e-mailadres in en klik daarna op Volgende.Je kunt nu je e-mailinstellingen invullen:

Het servertype voor inkomende e-mail is een: IMAP server

Klik daarna op Volgende.Vul in dit scherm de onderstaande gegevens in:

Accountnaam: je volledige e-mailadres

Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailadres

Klik daarna op Volgende.Klik op Voltooien.Door je e-mail te versleutelen is je mail beter beveiligd tegen misbruik door derden. Volg onderstaande stappen om je mail beveiligd (SSL) te versturen:

Klik in het accountoverzicht op je e-mailadres en klik op Eigenschappen.Klik op het tabblad Servers.Vink Voor deze server is verificatie vereist aan en klik op Instellingen.Klik op het tabblad Geavanceerd.Uitgaande e-mail (SMTP): vink de optie Voor deze server is een beveiligde verbinding nodig aan en wijzig het poortnummer naar 587.Inkomende e-mail (IMAP): vink de optie Voor deze server is een beveiligde verbinding nodig aan en wijzig het poortnummer naar 993.

Klik vervolgens op OK.Je ziet een accountoverzicht. Klik hier op Sluiten.


Het e-mailprogramma is nu ingesteld. We gaan controleren of je berichten kunt versturen en ontvangen:


  1. Open het e-mailprogramma.
  2. Schrijf een nieuw e-mailbericht met als onderwerp Test.
  3. Vul bij Aan je eigen e-mailadres in.
  4. Verstuur het bericht.
  5. Haal nieuwe berichten binnen (door op de knop Verzenden/Ontvangen te klikken).