Ga naar Extra en klik op Accountinstellingen.

Klik op Nieuw om een nieuw e-mailaccount toe te voegen.

Vink Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP aan en klik op Volgende.

Vink de optie Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren aan. Je hoeft verder niets in te vullen.

Klik op Volgende.

Selecteer de bovenste optie Internet e-mail en klik op Volgende.

Vul nu de e-mailinstellingen in:

Naam: vul je naam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt.

E-mailadres: vul je volledige e-mailadres in.

Servergegevens:

- selecteer bij type account: IMAP

Aanmeldingsgegevens:

- gebruikersnaam: je volledige e-mailadres

- wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van het e-mailaccount

- vink Wachtwoord onthouden aan

Kies voor Meer Instellingen.

Klik op het tabblad Server voor uitgaande e-mail.

Vink de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan en klik op het tabblad Geavanceerd.

Inkomende e-mail (IMAP): wijzig het poortnummer naar 993 en het type versleuteling van Geen naar SSL.

Let op, soms verspringen de instellingen tussendoor weer naar de standaardwaarden. Controleer eerst of alles goed staat en druk dan op OK.

Uitgaande e-mail (SMTP): wijzig het poortnummer naar 587 en wijzig het type versleuteling van Geen naar Automatisch en klik op OK.

Klik op Volgende.

Klik op Voltooien om de wizard te sluiten.

Je e-mailaccount is ingesteld. In het venster Accountinstellingen zie je het nieuwe e-mailaccount staan. Klik op Sluiten om terug te keren naar je Postvak IN.