Ga naar Extra en klik op Accounts.

Klik op Toevoegen om een nieuw e-mailaccount in te stellen.

Kies de optie E-mailaccount en klik op Volgende.

Weergegeven naam: vul hier de afzendnaam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt. Wanneer je hier bijvoorbeeld Arend de Vries invoert en een e-mail stuurt aan iemand, dan krijgt diegene te zien dat de e-mail afkomstig is van Arend de Vries.

Klik daarna op Volgende.

E-mailadres: vul hier je e-mailadres in.

Klik op Volgende.

Je kunt nu de serverinstellingen invullen:

Type server voor inkomende e-mail: IMAP.

Vink de optie Server voor uitgaande mail vereist verificatie aan.

Klik daarna op Volgende.

E-mailgebruikersnaam: vul je  e-mailadres in.

Wachtwoord: vul hier het wachtwoord in.

Klik hierna op Volgende en klik op Voltooien. Klik in het volgende scherm Internetaccounts op Sluiten.

Selecteer het  e-mailaccount en klik op Eigenschappen.

Klik op het tabblad Servers.

Vink de optie Voor deze server is verificatie vereist aan en klik op Instellingen.

Selecteer De instellingen van de server voor inkomende e-mail gebruiken en klik op OK.

Klik op het tablet Geavanceerd.

Uitgaande e-mail (SMTP):

• Vink Voor deze server is een beveiligde verbinding nodig aan.
  • Wijzig het poortnummer van 25 naar 587.

Inkomende e-mail (IMAP):

• Vink bij inkomende e-mail Voor deze server is een beveiligde verbinding nodig aan.
  • Wijzig het poortnummer van 143 naar 993.

Klik op OK.

In het overzichtsvenster zie je het zojuist ingestelde e-mailaccount. Klik op Sluiten.