Wanneer je werkt met een CMS zoals WordPress komt het helaas wel eens voor dat je tegen een foutmelding aanloopt.

Om je met de meest voorkomende foutmeldingen direct verder te helpen;

Briefly unavailable for scheduled maintenance” message remains after an automatic upgrade

Deze foutmelding krijg je op het moment dat er een automatische update in WordPress uitgevoerd werd maar mislukt is. Er staat dan in je webruimte bij je WordPress installatie een bestand genaamd .maintenance . Verwijder dit bestand en het probleem is opgelost!

Fatal error: Allowed memory size of …. bytes exhausted

Deze foutmelding ontstaat op het moment dat je een actie uitvoert binnen WordPress wat teveel geheugen vraagt van onze servers. In onze shared omgeving staat de memory_limit op 256 MB. Ga je hier overheen, dan wordt de foutmelding weergegeven. De enige oplossing is om de actie op een andere manier uit te voeren. Wellicht dat het via de Shell server kan of in kleinere batches.

Error establishing a database connection

Deze foutmelding wordt altijd veroorzaakt doordat er een fout in de database gegevens van je wp-config.php staat. Dit probleem is op te lossen door het wp-config.php bestand te openen en de gegevens daarin te vergelijken met je database gegevens op het Service Panel.

404 Page not Found melding op je menu-items

Deze foutmelding geeft aan dat er iets aan de hand is met je .htaccess. Je .htaccess is waarschijnlijk aangepast waardoor er een stukje ontbreekt wat WordPress nodig heeft voor de interne redirects. Controleer of de onderstaande code er in staat. Zo niet, voeg deze dan toe.

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
# END WordPress
Hiermee zouden je berichten en/of menu-items weer moeten werken.

Ook het zoeken op de diverse fora kan je helpen de meeste problemen op te lossen.